Wat is de statusvan uw IT-beveiliging?
Bedrijven hebben er veel belang bij om de IT-beveiliging goed op orde te hebben. Het is zaak om te zorgen dat de IT-systemen beschermd zijn tegen alle soorten aanvallen. Dat kunnen cyberaanvallen zijn, maar ook fysieke aanvallen moeten voorkomen worden. Het is dus zaak om het IT-systeem van uw onderneming altijd up-to-date te houden. Het is dan ook altijd belangrijk om de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT-beveiliging bij te houden. Er zijn verschillende punten om rekening mee te houden.

Beleid en bewustzijn
In de eerste plaats is het bepalen van een goed beleid met betrekking tot IT-beveiliging van belang. Het beleid is gebaseerd op het vaststellen van de risico’s die u loopt met uw onderneming. Ook is het belangrijk om de beveiligingsstandaard te bepalen. Aan de hand daarvan is ook het bewustzijn van de medewerkers te verhogen. Doordat medewerkers de risico’s en het beleid vaak onvoldoende kennen, komt 60 procent van de beveiligingsincidenten voort uit verkeerd handelen door de gebruikers.

Fysieke beveiliging
Wie bekijkt hoe fysieke spullen beveiligd worden, komt tot de conclusie dat deze veilig achter slot en grendel gaan. Dit is natuurlijk net zo goed aan de orde voor het meest waardevolle bezit dat een onderneming heeft: informatie. Daarom is het zaak om de serverruimte afsluitbaar te maken, zoals dat ook geld voor het rack cabinet. Daarnaast is het belangrijk om met camerabeveiliging en andere beveiligingssystemen de apparatuur goed te beschermen.

End-point beveiliging
Een apparaat wordt ook wel een end-point genoemd. Het is zaak om elk end-point goed te beveiligen. Dat gebeurt met goede antivirussoftware. Ook is malwarebescherming essentieel. Let ook op dat systeemupdates automatisch worden doorgevoerd. Door data te versleutelen is ook bescherming te bieden. Maak het op afstand wissen van mobiele apparaten ook mogelijk. Verlies en diefstal van apparatuur zijn de belangrijkste bedreigingen voor de beveiliging.

Netwerk- en systeembeveiliging
Wie zeker wil zijn dat het netwerk en het systeem goed beveiligd wordt kan dit het best laten ontwerpen door een echte specialist. Het uitgangspunt daarbij moet zijn het bewaken van de grens van zowel het interne netwerk als het publieke internet. Neem contact op om meer informatie hierover te krijgen.

Data-encryptie en back-up
De beste manier om data te beschermen is door dit te versleutelen met encryptie. Op die manier wordt de data onbruikbaar voor iedereen buiten de gebruikers. Mocht data verloren gaan, dan is het ook belangrijk om een back-up klaar te hebben. Maak de back-up ook op een beveiligde locatie.

Strenge toegangscontrole
Het is belangrijk om hulp te krijgen bij het beschermen van uw systemen. Daarmee beperkt u de kans dat kwaadwillende personen ongeautoriseerde toegang krijgen. Het is slim om met complexe wachtwoorden te werken en deze regelmatig te verversen. Daarnaast is multi-factor authenticatie aan te raden.